Az R+S beilleszkedési-program

Magyarországi elindulástól a németországi kezdésig

Az R+S a magyarországi munkavállalóit egy kétlépcsős beilleszkedési program keretében készíti fel a munkakezdésre és a kinti életére. Ennek első lépéseként a munkavállalók elvégeznek Magyarországon egy vállalatunk által megfinanszírozott német nyelvtanfolyamot.

Abban az esetben, ha a jelentkező ajánlatot kap cégünktől, amennyiben még nem rendelkezik egy alap kommunikáció képes német nyelvtudással részt szükséges venni a Magyarország nagyvárosaiban szervezett 20 hetes kurzusunk valamelyikén. A kurzusaink jellemzően heti három alkalommal háromszor 45 perces tanórát jelentenek. Mivel tisztában vagyunk vele, hogy a jelentkezők túlnyomó részt napközben dolgoznak, ezért óráinkat esténkén vagy hétvégén szervezzük. Itt tapasztalt, szakképesítéssel rendelkező nyelvtanároktól sajátíthatják el a későbbi dolgozóink a német nyelvet. A kurzus célja, hogy a hallgatók kommunikációképes és szakmaspecifikus tudásra tegyenek szert.

A második lépcsőfok a munka felvételével kezdődik Németországban. A munkavállalók szilárd nyelvismerete érdekében további német nyelvű képzésre, a német értékekvés kultúra bemutatása, illetve üzemen belüli szakmai tobábbképzésre is sor kerülhet.

Ezt megelőzően az R+S biztosítja a kiutazást és segítséget kínál a hatósági ügyintézésekben. Ha a munkavállaló már kellő német nyelvtudással jelentkezik, természetesen lehetősége van mindjárt a második lépcsőfokon kezdeni.

Sikeres munkába állását követően Németországban a következő ügyintézésekben is segítünk:

  • Szállás keresése
  • Hivatali ügyintézés – lakcímbejelentés, bankszámlanyitás, stb.
  • Közös sportprogramok kialakítása